Onderhoudsgids voor click PVC vloeren - Solza.nl
SOLZA

Onderhoudsgids voor click PVC vloeren

Click PVC vloeren zijn niet alleen duurzaam en stijlvol, maar ze staan ook bekend om hun eenvoudige onderhoud. Met de juiste zorg en regelmatig onderhoud kun je ervoor zorgen dat je click PVC vloer er jarenlang mooi en nieuw uitziet. In deze blog delen we enkele essentiële tips en richtlijnen om je te helpen bij het onderhouden van je click PVC vloeren.

1. Regelmatig stofzuigen of vegen

Een van de belangrijkste stappen bij het onderhouden van click PVC vloeren is regelmatig stofzuigen of vegen. Dit helpt bij het verwijderen van vuil, stof en losse deeltjes die zich op het oppervlak kunnen ophopen. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelkop om krassen op de vloer te voorkomen.

2. Voorkom vocht en waterophoping

Hoewel click PVC vloeren waterbestendig zijn, is het belangrijk om vocht en waterophoping te voorkomen. Veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk weg en vermijd overmatig vocht tijdens het reinigen. Gebruik een vochtige, goed uitgewrongen dweil om de vloer te reinigen en vermijd het gebruik van overmatig water. Droog de vloer indien nodig met een schone, droge doek.

3. Gebruik geschikte reinigingsmiddelen

Bij het reinigen van click PVC vloeren is het belangrijk om milde reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor PVC- en vinylvloeren. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddel of schurende reinigingsproducten, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Lees altijd de instructies van de fabrikant voor aanbevolen reinigingsproducten en volg de juiste verdunningsverhoudingen.

4. Voorkom krassen en beschadigingen

Hoewel click PVC vloeren over het algemeen redelijk krasbestendig zijn, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om krassen en beschadigingen te voorkomen. Plaats vilt- of rubberen vloerbeschermers onder meubels om krassen te voorkomen bij het verplaatsen van stoelen of tafels. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen of hakken op de vloer, omdat deze permanente krassen kunnen veroorzaken.

5. Periodiek reinigen en onderhoud

Naast regelmatig stofzuigen en vegen, is het raadzaam om periodiek diepere reiniging en onderhoud uit te voeren. Dit kan worden gedaan met behulp van een speciale PVC vloerreiniger volgens de instructies van de fabrikant. Een diepe reiniging verwijdert opgebouwd vuil en herstelt de glans van de vloer.

Welke middel raden wij aan te gebruiken?

James Complete Onderhoudsset voor harde vloeren

Er zijn voor het schoonmaken van PVC vloeren diverse middelen op de markt, maar het middel dat wij bij uitstek het fijnst vinden werken is James Vloerreiniger. Daarnaast kan het ook nooit kwaad om te kiezen voor een PVC reiniger van hetzelfde merk als jouw vloerdelen. Heb jij bijvoorbeeld een vloer van het merk Floer? Kies dan voor Floer PVC reiniger. Heb jij een vloer van Douwes Dekker? Kies dan voor een Douwes Dekker PVC reiniger. Ook voor Floorify PVC zijn bijvoorbeeld speciale 'eigen' schoonmaakmiddelen beschikbaar. 

Zo geniet jij langer van jouw click PVC vloer

Het onderhouden van click PVC vloeren is eenvoudig en vereist slechts een paar basisstappen. Regelmatig stofzuigen, voorkomen van vochtophoping, gebruik van geschikte reinigingsmiddelen, bescherming tegen krassen en periodiek onderhoud zorgen ervoor dat je click PVC vloeren er langdurig mooi uitzien. Met de juiste zorg en aandacht kun je jarenlang genieten van de schoonheid en duurzaamheid van je click PVC vloeren.

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024