Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren - Solza.nl
SOLZA

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren

Overweeg jij een Eiken houten vloer? Dan is het hierbij van belang om rekening te houden met de structuur van de uiteindelijke vloer. Heb jij liever een vloer die zo uit de natuur lijkt te komen met een grote levendige noest en barsten of heb je liever een parket vloer met een  noestvrije Eiken structuur die veel rustiger oogt? Er zijn bij houten vloeren een vijftal verschillende mogelijkheden en in deze blog duiken wij wat dieper in op deze verschillende houtsorteringen en kun je de verschillen zien. Wel zo makkelijk!

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket VloerenRustiek ABC 

Bij de Rustiek ABC houtsortering zijn de levendige noesten en barsten goed zichtbaar. Alle soorten noesten zijn bij deze houten vloeren structuur toegestaan en zelf een randje spinthout is toegestaan. Een echte vloer voor de hout liefhebber dus.

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren

Rustiek AB

Is de Rustiek ABC sortering toch een stapje teveel voor jou wensen? Dan is Rustiek AB wellicht een goede optie voor jouw situatie. Het Rustiek AB patroon beschikt over grote noesten en barsten. Ook hier is spint toegestaan, maar in de praktijk is dit over het algemeen minimaal aanwezig. De noesten in deze sortering mogen een maximale grote van 7cm hebben.

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren

Rustiek A

Ben jij op zoek naar een mooie middenweg? Dan is de Rustiek A sortering waarschijnlijk waar jij naar op zoek bent. Deze sortering is rustig, maar beschikt nog steeds over wat kleinere noesten en barsten. Een noest mag hierbij een maximale grote hebben van 3.5cm.

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren

1-BIS

Ga jij liever nóg een stapje rustiger? Dan is het mogelijk om te kiezen voor de 1-BIS structuur. Deze houtsortering beschikt over een ruige structuur, maar met minimale noesten en slechts kleine pitjes/kwastjes. Een noest mag hierbij maximaal 18mm groot zijn.

Houtsorteringen Eiken Lamel en Visgraat Parket Vloeren

Prime (noestvrij)

Wil jij een houten vloer, maar niet te ruig? Dan is de Prime houtsortering iets voor jou. Deze structuur is volledig noestvrij en er zijn enkel nog kleine kwastjes toegestaan. Een stuk rustigere en strakkere vloer dus.

Vraag het de specialist

Heb jij vragen over de mogelijkheden of waar jij rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een échte houten vloer? Dan kun je hiervoor altijd terecht bij de verschillende specialisten van Solza.nl. Wij helpen je maar wat graag bij het beantwoorden van jouw vraagstukken. Neem gerust contact met ons op!

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024