Kleuren PVC vloeren: Wat is er allemaal mogelijk? - Solza.nl
SOLZA

Kleuren PVC vloeren: Wat is er allemaal mogelijk?

Overweeg jij een PVC vloer in jouw nieuwe of bestaande woning te gaan leggen of te laten leggen? Dan is het onwaarschijnlijk dat je hierbij géén rekening houdt met de kleur van deze PVC vloer. Net zoals bij elke andere soort vloer, zoals bijvoorbeeld laminaat of tapijt, is er ook ook bij PVC een grote keuze in kleuren PVC vloeren. Om deze reden zijn wij speciaal voor jou al in de verschillende mogelijkheden en bijbehorende voordelen gedoken. Scheelt jou weer een hoop zoeken. Wel zo makkelijk!

Wat is PVC?

Misschien wel een van de populairste en meest verkochte soort vloeren van dit moment zijn de PVC vloeren. Deze vloeren hebben een grote hoeveelheid voordelen ten opzichte van andere soort vloeren. Om je hierover duidelijk te kunnen inlichten is het noodzakelijk te benoemen dat er twee soorten PVC vloeren op de markt zijn. Een Click PVC vloer (ook wel Klik PVC) en een Plak PVC vloer. In dit artikel gaan we er voor het gemak even vanuit dat dit één soort vloer is. Genoemde voordelen en kleuren kunnen dus gelden voor beide van deze soorten PVC vloeren.

De voordelen van alle soorten kleuren PVC vloeren?

Enorm vaak wordt er benoemd dat PVC vloeren, maar ook kleuren PVC vloeren, beschikken over een enorme rugzak aan voordelen. Maar wat zijn deze voordelen nu eigenlijk precies? Nou, om te beginnen zijn PVC vloeren over het algemeen uitermate geschikt voor de combinatie met een vloerverwarming. Door de lage warmteweerstand en de goede absorbering van warmte zijn deze soort vloeren hiervoor een ideale combinatie. Daarnaast zijn PVC vloeren over het algemeen goed waterbestendig of zelfs waterdicht. Dit resulteert er in dat deze vloerensoort in veel gevallen in vrijwel alle ruimten in een woning kan worden aangebracht. Wil jij een vloer in de keuken, maar deze zelfde vloer ook in de badkamer? Geen probleem! Woon jij in een apartement en wil jij jouw onderburen niet lastig vallen met onnodig geluid vanuit jouw woning? Dan is een PVC vloer wellicht ook een goede keuze. Een PVC vloer is namelijk geluidsdempend. Tot slot is het bij een PVC vloer ook zo dat onderhoud eenvoudig is en dat deze soort vloeren ook nog eens eenvoudig schoon te maken zijn. Ideaal!

Kleuren PVC vloeren

Maar welke kleuren PVC vloeren zijn er nu eigenlijk precies? Uiteraard is ook in de kleuren PVC vloeren de keuze reuze. Om echter een beetje licht in het duister te scheppen hebben wij, van Solza.nl, een filtering gemaakt en hier alvast de meest gekozen kleurenkeuzes verzameld die wij voorbij hebben zien komen.

Betonlook vloer PVC

Ga jij het liefst voor strak en industrieel? Dan is een betonlook PVC vloer wellicht een geschikte kleurgroep voor jouw nieuwe interieur. Deze betonlook vloeren zijn in veel gevallen in een tint van de kleur grijs en hebben hierin een patroon verwerkt gekregen dat de vloer doet lijken op beton. Wie wil dat nou niet in een échte industriële ruimte?

PVC vloer houtlook

Wil jij wellicht de voordelen van een PVC vloer, maar in de kleur en uitstraling van een houten vloer? Dan zijn de PVC vloeren in houtlook wellicht precies wat jij zoekt. Deze vloeren zijn in de meeste gevallen niet van echt te onderscheiden en realiseren hiermee binnen no time een vaak natuurlijke en rustige sfeer in huis.

PVC vloer wit

In veel gevallen is wit op het gebied van vloeren niet écht helemaal wit. Ook in het geval van witte PVC vloeren is dit het geval. Wanneer we kijken naar de kleur wit in kleuren PVC vloeren dan is wit in dit geval vaak meer een toegevoegde kleur en niet altijd de kleur die de boventoon voert. Zo zijn er bijvoorbeeld witte PVC vloeren in de vorm van een tegel, maar ook in de vorm van een houtlook. Te combineren met andere patronen en structuren dus!

PVC vloer grijs

Misschien ietwat vergelijkbaar met een betonlook PVC vloer, maar toch ook weer niet. De PVC vloer grijs is een vloer die veel wordt uitgekozen omdat deze in veel gevallen goed te combineren is met een bestaand interieur, zorgt voor rust in een ruimte, maar ook omdat er bij een grijze PVC vloer bijvoorbeeld eenvoudig kan worden gecombineerd met accentkleuren. Wil jij de muur blauw of groen schilderen? Geen enkel probleem in combinatie met een kleuren PVC vloer in de kleur grijs.

Zwarte PVC vloer

Wil jij een statement maken in huis? Dan is een zwarte vloer misschien wel wat je zoekt. Eerlijk is eerlijk, een zwarte vloer moet passen bij het geheel en het is niet een standaard keuze voor iedereen. Toch zien wij de afgelopen tijd steeds vaker een vloer met zwarte tinten over de toonbank gaan. Zwarte PVC vloeren zijn er in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan visgraat vloeren, maar ook aan tegels en normale planken.
Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024