PVC laminaat, wat is het en wat zijn de voordelen? - Solza.nl
SOLZA

PVC laminaat, wat is het en wat zijn de voordelen?

PVC laminaat, een term die je wellicht voorbij hebt zien komen in jouw zoektocht naar een nieuwe vloer. Maar wat is dit nu eigenlijk? Bestaat het wel? En wat zijn de eventuele voordelen van een dergelijke vloer? Wij schreven er een artikel over waarin wij hopen al jouw vragen omtrent PVC laminaat te beantwoorden. Heb je nog vragen of wil je graag advies op maat van een specialist? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is PVC laminaat?

PVC laminaat is eigenlijk een soort verzamelterm voor bepaalde soort vloeren en is niet letterlijk iets dat bestaat. Je zou het kunnen zien als iets dat in de volksmond is ontstaan. In werkelijkheid benoemd men in deze naam namelijk twee verschillende soorten vloeren; PVC en laminaat. In sommige gevallen doelt met ook op een bepaald soort PVC vloeren, namelijk het Click PVC of Klik PVC. 

Wat is Click PVC?

Aangezien er in vele gevallen wordt gedoeld op Click PVC wanneer men spreekt over PVC laminaat is het in eerste instantie van belang om uit te leggen wat Click PVC precies is. Om te beginnen zijn er in de wondere wereld van het PVC twee verschillende soorten te benoemen. Plak PVC en Click PVC. Plak PVC is een vloer waarbij, de naam verraad het al een beetje, de PVC vloer daadwerkelijk dient te worden verlijmd aan de ondergrond. Over het algemeen gebeurd dit door een vakman. Click PVC is over het algemeen een stuk gemakkelijker te leggen doordat dit soort vloeren met elkaar te verbinden is door een kliksysteem. Hoogstwaarschijnlijk doelt men op deze laatste soort vloer wanneer men spreekt over PVC laminaat. Je klikt het immers in elkaar zoals bij laminaat, maar het materiaal waaruit deze vloer is geproduceerd is PVC.

De voordelen van PVC laminaat (Click PVC)

Het grote voordeel aan een vloer gerealiseerd uit PVC, zoals ook PVC laminaat in dit geval, is dat deze vloeren enorm onderhoudsvrij zijn. De vloeren beschadigen niet stel en enkel stofzuigen en dweilen is noodzakelijk om de vloer te onderhoud. Deze vloeren zijn over het algemeen krasvast en waterdicht.

Wat is laminaat en wat zijn de voordelen?

Doel jij wellicht toch meer op laminaat? Dan is het ook noodzakelijk om te weten wat laminaat nu eigenlijk precies is. Laminaat is een vloerensoort die over het algemeen goedkoper is dan bijvoorbeeld een PVC vloer. Daar tegenover staat echter dat deze vloeren toch van behoorlijke kwaliteit zijn (in de meeste gevallen). Het laminaat in het assortiment van SOLZA is dit in ieder geval wel. Laminaat bestaat uit planken die zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor krijgen de planken de voordelen mee van elke laag. Bij SOLZA hebben wij laminaat in verschillende soorten. Je kunt hierbij denken aan visgraat laminaat, maar ook aan zwart laminaat, laminaat met brede plank of Floer laminaat. Voor ieder wat wils dus!

PVC laminaat zien, ervaren en meemaken? Dat kan!

Wil jij jouw toekomstige vloer eerst graag zien, ervaren en meemaken voor je overgaat tot het doen van een aankoop? Dat kan bij Solza! In Alphen aan den Rijn hebben wij een showroom voor je samengesteld waar je naar hartenlust kunt kijken naar de mogelijkheden en voordelen van onze verschillende producten. Probeer in onze showroom eens over de vloer heen te lopen om dit te ervaren of bekijk hoe de vloer die jij op het oog hebt het doet met een bepaalde lichtinval. Daarnaast is er in onze showroom altijd een expert aanwezig die jou kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen en die je maar wat graag voorziet van nuttige adviezen. Zo ben jij zeker van je aankoop. Wel zo fijn!

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024