PVC vloer en vloerverwarming, gaat dat samen? - Solza.nl
SOLZA

PVC vloer en vloerverwarming, gaat dat samen?

De afgelopen jaren is de populariteit van de vloerverwarming in razend tempo toegenomen. Vooral de duurzaamheid en het ontbreken van radiatoren aan de muur lijken hiervoor de reden. Prachtig natuurlijk, maar is een dergelijke verwarming in de vloer ook te combineren met een mooie PVC vloer zoals jij die voor ogen hebt en waar moet je hierbij rekening houden? In dit artikel leggen we je graag elk detail uit. Wel zo makkelijk!

Uit welke soorten vloeren kan ik kiezen?

Wellicht een beetje een open deur, maar wanneer jij je gaat oriënteren op een nieuwe vloer voor in je woning is het zaak om eerst te kijken naar welke soorten vloeren er überhaupt zijn. Bij Solza beschikken wij over een brede keuze in soorten vloeren binnen ons assortiment. Wanneer we kijken naar de combinatie van een vloer met een vloerverwarming zijn zowel hout, PVC vloeren als laminaat vloeren hiervoor geschikt. Het kan echter per vloer verschillen of deze geschikt is voor vloerverwarming en er zijn dus uitzondering. 

Waar op letten bij kiezen vloer voor vloerverwarming?

Niet iedereen koopt elke dag een vloer geschikt voor de vloerverwarming en daarom hebben wij alvast enkele punten verzameld waar wij je van adviseren om rekening mee te houden. 

Laat je informeren

Ten eerste is het altijd zaak om je goed te laten informeren wanneer het gaat over de geschiktheid van een vloer in combinatie met vloerverwarming. Bij Solza geven wij dit over het algemeen aan bij de verschillende producten. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een icoontje zijn die tevens op de verpakking van de vloeren te vinden is. Twijfel je toch of een vloer hiervoor geschikt is? Schroom dan niet om ons hierover een berichtje te sturen. Wij helpen graag.

Warmeweerstand

Ook is het noodzakelijk om rekening te houden met de warmteweerstand van de vloer die jij op het oog hebt. Hoe lager de warmteweerstand van een vloer, hoe beter de vloer de warmte die de vloerverwarming genereert kan doorlaten. Uiteraard is dit wenselijk daar je huis hierdoor sneller en met minder inspanning wordt opgewarmd. De warmteweerstand van een vloer wordt aangegeven door middel van m2 K/W.  Wanneer we kijken naar een maximale warmteweerstand die een vloer kan hebben voor een vloerverwarming dan is dit over het algemeen 0,15 m2 K/W. Een vloer met een weerstand lager dan 0,1 m2 K/W is echter nog beter geschikt voor een vloerverwarming.

Dikte van de vloer

Daarnaast is ook de dikte van de vloer een factor in het totale plaatje. De dikte van de vloer bepaald namelijk ook hoe gemakkelijk de vloer eventuele warmte doorlaat. Om deze reden is over het algemeen een PVC vloer zeer geschikt voor vloerverwarming. Overigens zijn ook laminaat vloeren of houten vloeren in sommige gevallen geschikt, alleen loopt hierbij de dikte van de vloer vaak al wat op.

PVC vloeren met vloerverwarming

Ben jij erover uit dat je wilt gaan voor een PVC vloer met vloerverwarming? Dan zijn ook hierbij enkele aspecten om rekening mee te houden. 

Welke soort PVC vloer met vloerverwarming?

Ook binnen het assortiment PVC kan er worden gekozen voor verschillende soorten PVC vloeren. Zo zijn er vloeren waar je kunt werken met een klik-systeem, maar ook vloeren die dienen te worden verlijmd aan de ondergrond. Kies jij voor klik-pvc? Dan is het noodzakelijk om een ondervloer te plaatsen. Let er hierbij goed op dat ook de ondervloer goed geschikt is voor de combinatie met vloerverwarming. Wanneer je hier namelijk geen geschikte ondervloer gebruikt bestaat er de kans dat alle voordelen van een PVC vloer met een lage warmteweerstand worden verloren. Kies je voor een verlijmbare PVC vloer met vloerverwarming? Dan is een ondervloer niet nodig. 

Voordelen PVC vloer en vloerverwarming

Net zoals elke andere vloer heeft ook een PVC vloer met vloerverwarming zo zijn voordelen. WIj hebben deze alvast voor je op een rijtje gezet.

Geen ondervloer nodig

Wanneer je kiest voor een verlijmbare PVC vloer dan is het niet noodzakelijk om gebruik te maken van een ondervloer. Dit kan je bij de aanschaf schelen in kosten. Wel zo fijn!

Meer ruimte in huis

Kies jij ervoor om enkel nog gebruik te maken van een vloerverwarming? Door een vloerverwarming in huis te plaatsen is er opeens meer woonruimte over door het ontbreken van radiatoren aan de muur. Meer ruimte voor die mooie bank of bijzettafel die jij op het oog hebt dus.

Besparing op de energierekening

Omdat de PVC vloer de warmte die een vloerverwarming goed en snel doorlaat is het mogelijk om het huis sneller en met minder moeite te verwarmen. Dit zul je op de lange termijn gaan merken op de energierekening. De verwarming hoeft immers minder hard te werken voor het bereiken van een bepaalde temperatuur in de betreffende woonruimte.

Jouw toekomstige vloer zien, ervaren en meemaken? Dat kan!

Wil jij jouw toekomstige vloer eerst graag zien, ervaren en meemaken voor je overgaat tot het doen van een aankoop? Dat kan bij Solza! In Alphen aan den Rijn hebben wij een showroom voor je samengesteld waar je naar hartenlust kunt kijken naar de mogelijkheden en voordelen van onze verschillende producten. Probeer in onze showroom eens over de vloer heen te lopen om dit te ervaren of bekijk hoe de vloer die jij op het oog hebt het doet met een bepaalde lichtinval. Daarnaast is er in onze showroom altijd een expert aanwezig die jou kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen en die je maar wat graag voorziet van nuttige adviezen. Zo ben jij zeker van je aankoop. Wel zo fijn!

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024