Wat is Silent Rigid Click PVC van Floorlife? - Solza.nl
SOLZA

Wat is Silent Rigid Click PVC van Floorlife?

SRC PVC, oftewel Silent Rigid Click PVC, is een specifieke soort click PVC vloer van het merk Floorlife. De term verwijst naar de unieke tussenlaag van click PVC vloeren, die bekend staat om zijn ongekende stabiliteit en duurzaamheid. Laten we eens dieper ingaan op wat Silent Rigid Click PVC precies is en waarom het een populaire keuze is voor vloerbedekking.

Een speciale tussenlaag

De sleutel tot de indrukwekkende prestaties van SRC PVC ligt in de technologie achter de tussenlaag. In tegenstelling tot traditionele plak PVC vloeren, is de tussenlaag van SRC PVC speciaal ontworpen met het oog op sterkte en stabiliteit. Deze tussenlaag is luchtvrij en versterkt met kalksteen, waardoor deze aanzienlijk sterker en harder is dan zijn tegenhanger in de plak PVC vloer. Dit betekent dat SRC PVC vloeren bestand zijn tegen de tand des tijds en bestand zijn tegen dagelijkse slijtage.

Geïntegreerde ondervloer

Een van de meest opvallende kenmerken van Silent Rigid Click (SRC) PVC vloeren, die hen onderscheidt van andere vloersoorten, is de geïntegreerde ondervloer. Veel van de click PVC vloeren van het merk Floorlife zijn uitgerust met deze geïntegreerde ondervloer, die niet alleen voor comfort zorgt, maar ook voldoet aan de strenge geluidsreductienormen die in appartementen worden gesteld, met een indrukwekkende geluidsreductie van 10dB. Laten we eens dieper ingaan op waarom deze geïntegreerde ondervloer zo belangrijk is voor SRC PVC vloeren.

Een voordeel van de geïntegreerde ondervloer is de geluidsreductie. Het is geen geheim dat geluidshinder een veelvoorkomend probleem is in appartementsgebouwen. Met de SRC PVC vloeren van Floorlife kun je genieten van de rust en stilte die je verdient. De geïntegreerde ondervloer dempt het geluid van stappen en andere omgevingsgeluiden, waardoor een comfortabele en rustige leefomgeving wordt gecreëerd.

Wat is Silent Rigid Click PVC van Floorlife

Veelzijdig en duurzaam

Een van de voordelen van SRC PVC is de veelzijdigheid ervan. Dankzij de SRC-technologie kunnen deze vloeren vaak direct op een bestaande vloer worden gelegd, wat tijd en kosten bespaart bij de installatie. Bovendien zijn SRC PVC vloeren beter bestand tegen schommelingen in luchtvochtigheid en temperatuur, wat essentieel is voor langdurige duurzaamheid, vooral in omgevingen met wisselende klimaatomstandigheden.

Geschikt voor vloerverwarming

Een ander belangrijk kenmerk van SRC PVC vloeren is hun lage warmtedoorlaatweerstand, waardoor ze perfect samengaan met vloerverwarmingssystemen. Hierdoor geniet je niet alleen van een comfortabele vloer, maar bespaar je ook op energiekosten, aangezien vloerverwarming efficiënter wordt benut.

Veilige weekmaker en 100% ftalaatvrij

Bij Floorlife zijn alle Silent Rigid Click PVC vloeren voorzien van veilige weekmakers en zijn ze 100% ftalaatvrij. Dit verzekert niet alleen een gezondere leefomgeving, maar benadrukt ook het duurzame karakter van deze vloeren. Duurzaamheid is niet alleen een trend, maar een verantwoordelijkheid, en SRC PVC vloeren van Floorlife voldoen aan deze eisen.

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024