Alle soorten vloeren op een rij. Vergelijk 20 mogelijkheden voor een nieuwe vloer. - Solza.nl
SOLZA

Alle soorten vloeren op een rij. Vergelijk 20 mogelijkheden voor een nieuwe vloer.

Jij wilt een nieuwe vloer in jouw woning, kantoor, slaapkamer of andere ruimte aanschaffen? Maar wat zijn nu de mogelijkheden precies? In deze blog vergelijken we alle soorten vloeren voor jou. Lees kort de verschillen, voordelen en nadelen van maar liefst 20 verschillende soorten vloeren. Ga je voor duurzaam, praktisch, low budget of toch wat je het mooiste vind? In deze blog lees je meer over de volgende soorten vloeren;

 1. Laminaatvloeren
 2. Plak PVC vloeren
 3. Click PVC vloeren
 4. Lamelparket houten vloeren
 5. Massief houten vloeren
 6. Keramische vloertegels
 7. Hybride houten vloeren
 8. Marmoleum / Linoleum vloeren
 9. Vinyl vloeren
 10. Gietvloeren
 11. Betonvloeren
 12. Basebeton vloeren
 13. Tapijt vloeren
 14. Natuursteen vloertegels
 15. Cementtegels
 16. Kurkvloeren
 17. Bamboevloeren
 18. Terracotta plavuizen vloer
 19. Epoxyvloeren
 20. Betontegels
Alle soorten vloeren op een rij

1. Laminaatvloeren

Laminaat is eenvoudig te leggen, betaalbaar en heeft vaak prachtige prints die dicht in de buurt van hout komen. Laminaat maakt wel relatief veel lawaai als je eroverheen loopt. Om dit te reduceren raden we een PU-rubberen ondervloer aan! Merken als bijvoorbeeld Floer bieden hiervoor speciale ondervloeren zodat het loopgeluid flink wordt gereduceerd. Eveneens zeer geschikt voor gebruik bij vloerverwarming en krasbestendiger dan bijvoorbeeld de bekende PVC vloeren. Ook verkrijgbaar in extra breed Landhuis formaat of bijvoorbeeld in een mooi visgraat- of walvisgraat motief.

Welke merken bieden laminaat vloeren aan?

Bij Solza.nl hebben wij een mooi aantal merken laminaatvloeren van de hoogst mogelijk kwaliteit. Een vloer moet immers een tijd mee gaan. Binnen het assortiment van Solza.nl tref je onder andere laminaatvloeren geschikt voor de woonkamer, maar ook voor de garage, het kantoor of voor de slaapkamer. Van de volgende merken zijn wij officieel dealer;

Alle soorten vloeren op een rij

2. Plak PVC vloeren (dryback PVC)

Plak PVC vloeren, ook weleens Dryback PVC genoemd, zijn over het algemeen duurzamer dan click PVC vloeren. PVC is zeer geschikt voor vloerverwarming, loopt heel prettig en gaat lang mee. Het nadeel is dat het leggen echt door ervaren vloerenleggers gedaan moet worden. De handelingen die hiervoor nodig zijn kunnen over het algemeen het beste uitgevoerd worden door mensen die dit regelmatig doen. Voor een plak PVC vloer is het in de meeste gevallen bijvoorbeeld noodzakelijk om de ondergrond te egaliseren. Voor het plakken van een plak PVC vloer is het namelijk noodzakelijk dat de ondergrond vrij is van oneffenheden of hoogteverschillen. Naast vele (Eiken) houtlook prints is dit soort vloeren ook verkrijgbaar in tegelformaat in betonlook voor bijvoorbeeld in de keuken, garage of badkamer, maar ook voor bedrijven, hal of kantoor.

Welke merken bieden PVC vloeren aan? 

Bij Solza.nl zijn wij gespecialiseerd in het leveren en leggen van plak PVC vloeren. Zodoende werken wij enkel met A-merk vloeren. In het assortiment van Solza.nl tref je (onder andere) vloeren van onderstaande merken;

Alle soorten vloeren op een rij

3. Click PVC vloeren (klik PVC)

Click PVC vloeren, ook weleens klik PVC genoemd, zijn net even gemakkelijk zelf te leggen dan de eerder besproken plak PVC vloeren en zijn hiermee bijvoorbeeld geschikter voor een slaapkamer of tijdelijke vloer dan de verlijmbare varianten. Click PVC vloeren zijn zeer duurzaam, bieden fijn voetcomfort, zijn onderhoudsvriendelijk en bieden een zeer goede geleiding voor de vloerverwarming. Veel click PVC vloeren bevatten speciale materialen waardoor de vloerdelen steviger worden. Dit maakt ze ook lastig om te zagen. Zorg er dus altijd voor, wanneer je hiermee zelf aan de slag gaat, dat je beschikt over zagen van hoge kwaliteit.

Welke soorten Click PVC bieden jullie aan?

Net zoals bij de eerder genoemde laminaatvloeren en plak PVC vloeren zijn er ook voor het click PVC specifieke merken die zich hierin specialiseren. Met deze merken van hoge kwaliteit werken wij graag samen en na een selectie voegen wij een merk toe aan ons assortiment. Zo zijn onze klanten er zeker van dat zij een vloer van de hoogst mogelijke kwaliteit kopen. Een merk dat er qua kwaliteit bijvoorbeeld uitspringt binnen ons assortiment is Floorify. Bij Solza.nl hebben wij daarnaast een grote selectie soorten click PVC vloeren. De click PVC soorten die je bij ons het assortiment treft zijn onder andere;

4. Lamelparket houten vloeren

Dit zijn houten vloeren kruislings verlijmd op een plaat. Hierdoor ook geschikt als vloerverwarming. Een echte (eiken) houten vloer is natuurlijk schitterend qua look and feel, wel vergt het meer onderhoud en is het minder geschikt voor vloerverwarming dan bijvoorbeeld PVC of keramische vloertegels. Ook rekening houden met een stabiele luchtvochtigheid en temperatuur. Hout (bijvoorbeeld eiken of essen) geeft een warme sfeer aan bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen, die vaak van zichzelf weinig sfeer hebben. Bekijk hier ons assortiment houten vloeren.

5. Massief houten vloeren

In oude boerderijen wordt dit nog wel gebruikt, vaak zijn het vuren planken van circa 19 cm breed. Zeer gevoelig voor krimpen en uitzetten, niet geschikt voor vloerverwarming. Steeds minder vaak gebruikt. Hier wordt ook vaak Massie Eiken gebruikt nog iets minder werkingsgevoelig en niet geschikt voor vloerverwarming maar gaat wel een leven lang mee daar het nagenoeg oneindig vaak kan worden opgeschuurd.

6. Keramische vloertegels

Zeer geschikt voor vloerverwarming, zeer duurzame, kleurvast, krasbestendig en kleurecht. Keramiek is gemaakt van gebakken klei tot circa 1000 graden verhit. Ook verkrijgbaar in houtlook designs, betonlook kleuren en antraciet zwart tinten. Naast rechte banen ook in visgraat motief mogelijk. Geschikt voor zowel woonkamer, kantine, badkamer, toilet of slaapkamer. Keramische vloertegels worden gebruikt in moderne villa's en bedrijfspanden. Zeer onderhoudsvriendelijk, goed te dweilen. Houdt rekening met een dikte van zeker 1 cm. Worden vaak in Europese landen als Spanje en Italië geproduceerd. Zowel in vierkant als rechthoekig formaat verkrijgbaar.

7. Hybride Houten Vloeren

Hybride houten vloeren de next big thing in houten parketvloeren. Het zijn de eerste soort houten vloeren die wel heel geschikt zijn voor vloerverwarming. Daarnaast zijn deze houten vloeren heel sterk door de speciale woodpowder technologie en unieke afwerklak. Dit maakt de vloeren werkingsarm, ca 24 uur waterbestendig en zeer krasvast. Alle voordelen van Parket, Laminaat & PVC in één! Tevens weinig onderhoud. 

8. Marmoleum / Linoleum vloeren

Linoleum lijkt op een soort zijl, maar is veel hoogwaardiger. Het is gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnzaad, jute, kurkmeel en hars. Betaalbaar, slijtvast en hufterproef. Ook geschikt voor een hobbyruimte. Bij grote oppervlaktes wel lasnaden. Verkrijgbaar in diverse prints. Veel gebruiken op kantoren, in kelders en hallen. Goed te onderhouden. Marmoleum is trouwens het meest bekende merk Linoleum.

9. Vinyl vloeren

Vergelijkbaar met Linoleum, maar gemaakt van kunststof pvc delen (Polyvinylchloride). Het is een relatief goedkope materiaal om een vloer van te maken. Verkrijgbaar in diverse prints. Ook hier krijg je lasnaden bij grote oppervlaktes. Goed te onderhouden. Minder duurzaam dan parket, laminaat, pvc of keramiek vloeren.

10. Gietvloeren

Een gietvloer wordt gegoten, het is verkrijgbaar met vegen of heel strak in één kleur wit of grijs. Je huis moet zeer goed droog zijn. Dit is bij een nieuwbouwhuis nog wel eens een probleem. Een gietvloer is strak en een tikje kil. Houten meubelen steken mooi af bij een gietvloer. Let op een gietvloer is krasgevoelig, vuil is goed zichtbaar op deze vloeren en kan verkleuren door UV-licht.

11. Betonvloeren

Betonvloer is wat ruiger dan een gietvloer, het wordt veelal gebruikt in schuurwoningen en bij bedrijven die gaan voor een vloer met een industriële look. Zorg voor een coating zodat vuil niet uw betonvloer in trekt. Leuk in combinatie met vloerkleden en/of houten wanden en houten meubelen.

12. Basebeton vloeren

Een mix van een betonvloer en gietvloer. Kan plintloos gestort worden. Mooi in combinatie met CLT houten wanden.

13. Tapijt vloeren

Tapijt voelt warm aan de voeten en is prettig qua akoestiek, handig in overlegruimtes. Ook verkrijgbaar in de vorm van tijdelijke tapijttegels. Minder van deze tijd. Verkrijgbaar in laagpolig en hoogpolige varianten. Laagpolig tapijt is gemakkelijker stof te zuigen. Niet geschikt voor mensen met allergieën.

14. Natuursteen vloertegels

Elke partij is anders qua kleur, dat is een groot nadeel. Kans op beschadigingen groter dan bij Keramiek. Vaak niet heel maatvast en hierdoor lastig te leggen. Bijvoorbeeld een Braziliaanse leisteen vloer of marmer vloer is natuurlijk schitterend qua looks.

15. Cementtegels

Vaak gebruikt voor wc-vloertjes in schitterende patronen. Wordt niet heet gebakken zoals bij keramiek, maar geperst. Soms met de handgemaakt en daardoor niet maatvast, maar wel een unieke uitstraling. Veelal afkomstig uit Portugal en Marokko. Kwetsbaarder dan Keramiek. Moet vaak ook geïmpregneerd worden na leggen. Ook verkrijgbaar als wandtegel.

16. Kurkvloeren

Voor de liefhebber, kwetsbare soort vloer van kurk. Kurkvloeren zijn meestal afkomstig uit ons eigen Europa (Portugal).

17. Bamboevloeren

Bamboe vloeren ogen ietwat druk door alle bamboestengels die vaak nog zichtbaar zijn. Bevat veel lijm. Hoge voetprint qua transport, afkomstig uit China.

18. Terracotta plavuizen vloer

Dit zijn typische rode vloeren die je in Zuid-Europese landen vaak ziet. Deze zijn kwetsbaar voor vloeibaar vuil. Dergelijke terracotta plavuizen zijn ook geschikt voor in de tuin.

19. Epoxyvloeren

Epoxyvloeren zijn eigenlijk een soort coatings voor over uw gietvloer. Veel gebruikt in moderne huizen.

20. Betontegels

Een goedkope manier van tegelen is met betontegels. Vaak gebruikt bij toiletten en kantines van bedrijfspanden. Kan ook gebruikt worden in badkamers of toilet. Zorg voor coatinglaag zodat vuil niet in uw tegels trekt. Fors goedkoper dan keramische vloertegels en natuursteen.

Bedrijfsvloeren

Bekijk hier onze speciale pagina met bedrijfsvloeren met speciale vloeren voor kantines, showrooms en kantoren. Een vloer voor een bedrijf is immers niet zomaar een vloer. Deze moet namelijk voldoen aan specifieke eisen en wensen. Zo wil je de kwaliteit en krasbestendigheid van de vloer afstemmen op het soort en de hoeveelheid publiek dat over de vloer heen zal gaan lopen. 

Vloerenwinkel Solza

Vloerenwinkel Solza is uw specialist in laminaatvloeren, plak en klik PVC binnenvloeren en eikenhouten lamelparket vloeren. Bezoek onze winkel in Alphen aan de Rijn op afspraak, zo weet u zeker dat een expert voor u klaarstaat. Of blader door onze webwinkel langs verschillende A-merken zoals Floer, Vivafloors en vtwonen. Bestel eenvoudig een proefmonster of koop online jouw nieuwe vloer.

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024