Ga je een matte PVC vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl
SOLZA

Ga je een matte PVC vloer kopen? Waar moet je op letten?

Bij Solza bieden wij verschillende binnenvloeren aan, met name matte vloeren zijn de laatste jaren in populariteit gestegen. Maar wat is nou echt mat en waar moet je op letten bij aanschaf van een matte vloer? Lees nu onze blog waar we de belangrijke punten toelichten voordat je de stap zet naar de mat-side.

Verschillende soorten mat

Zijn er meerdere soorten matheid in vloeren? Jazeker, de matheid van een vloer is namelijk gebaseerd op de PU-laklaag. De meest voorkomende glanswaarde zit tussen de 3 en 5, maar het kan matter… Floer heeft dit namelijk kunnen realiseren met de nieuwe Walvisgraat PVC vloeren. De glanswaarde van deze unieke PVC vloeren van Floer zit namelijk rond de 2, Mega Mat natuurlijk! Meer weten over de glanswaarde en hoe Floer dit realiseert? Bekijk dan onze MEGA MAT PVC & Ceramic Bead blog waarin we dit haarfijn uitleggen.

Het effect in een ruimte

Voortaan kun jij je zonnebril binnen wel af doen. Matte PVC vloeren dempen het licht, in plaats van het te reflecteren. De matheid van de vloer zorgt namelijk voor een warme en comfortabele sfeer in elke ruimte. Waardoor de PVC vloer nu aandacht trekt op de juiste manier. Of je nu een zakelijke ruimte of je eigen woonkamer transformeert, matte PVC vloeren voegen dat vleugje elegantie toe waar je naar op zoek was.

Kunstmatig of juist natuurlijk licht?

Iets waar je waarschijnlijk niet snel bij stilstaat maar de belichting in een ruimte speelt een belangrijke rol in het kiezen van jouw toekomstige PVC vloer. Beschikt de ruimte juist meer natuurlijk of kunstmatig licht? De manier waarop het licht valt op de vloer heeft uiteraard effect op de uitstraling van de vloer. Op de onderstaande foto kun je zien hoe lichtinval effect heeft op een PVC vloer. Licht uit en spot aan voor je nieuwe PVC vloer!

Je PVC onderhouden

Wil je dat jouw PVC vloer blijft shinen (op een matte manier😉)? Zorg dan voor je vloer en plaats viltjes onder je meubels en laat die scherpe spulletjes ergens anders huishouden. Zo blijft jouw vloer voor een lange tijd de ster van de show!

Showroom bezoeken?

Mat, matter en natuurlijk Floer Mega Mat, bekijk ze allemaal in ons assortiment en ga op zoek naar jouw favoriete vloer! Wil je zelf in het echt het verschil tussen de matte PVC vloeren ervaren? Pak dan de fiets, auto of trein richting onze showroom in Alphen aan den Rijn. Heb jij al een vloer op het oog die perfect past bij jouw interieur, bestel dan eenvoudig een proefmonster! 


Het kiezen van de perfecte matte PVC vloer zou geen overweldigende taak moeten zijn. Door rekening te houden met bovenstaande punten zorg je ervoor dat je vloer jarenlang een prachtige toevoeging op je interieur zal zijn. Dus, waar wacht je nog op? Kies jouw favoriete Matte PVC vloer bij Solza!

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024