Klik Laminaat vs. Klik PVC: Wat is het verschil? - Solza.nl
SOLZA

Klik Laminaat vs. Klik PVC: Wat is het verschil?

Als het gaat om vloerbedekking, zijn klik laminaat en klik PVC twee populaire keuzes. Beide materialen bieden duurzaamheid, eenvoudige installatie en een aantrekkelijke uitstraling. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de eigenschappen en verschillen van klik laminaat en klik PVC, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van de juiste vloerbedekking voor jouw huis.

Eigenschappen van Klik Laminaat

Klik laminaat is een type vloerbedekking dat bestaat uit verschillende lagen samengeperst materiaal. De bovenste laag, ook wel bekend als de slijtlaag, is gemaakt van melaminehars en biedt bescherming tegen krassen en slijtage. Onder deze laag bevindt zich een fotoprint van hout of steen, waardoor het laminaat de uitstraling krijgt van echt hout of steen. De kernlaag bestaat meestal uit HDF (High-Density Fiberboard), wat zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid.

Enkele voordelen van klik laminaat zijn:

 • Betaalbaar: Klik laminaat is over het algemeen goedkoper dan klik PVC.
 • Onderhoudsvriendelijk: Het oppervlak is gemakkelijk schoon te maken en vereist geen speciale reinigingsmiddelen.
 • Duurzaam: Dankzij de slijtlaag is klik laminaat bestand tegen krassen en vlekken.
 • Eenvoudige installatie: Klik laminaat kan gemakkelijk worden geïnstalleerd zonder het gebruik van lijm.

Eigenschappen van Klik PVC

Klik PVC, ook wel click PVC genoemd, is een type vloerbedekking dat bestaat uit stroken of tegels gemaakt van polyvinylchloride. Het materiaal is flexibel, waterbestendig en zeer duurzaam. De bovenste laag van klik PVC is voorzien van een beschermende coating die zorgt voor weerstand tegen krassen en vlekken. Deze coating kan ook helpen om de vloer een realistische hout- of steenuitstraling te geven.

Enkele voordelen van klik PVC zijn:

 • Waterbestendig: Klik PVC is ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
 • Geluidsabsorberend: Het materiaal dempt het geluid, waardoor het ideaal is voor appartementen of bovenverdiepingen.
 • Duurzaamheid: Klik PVC is bestand tegen slijtage en vervorming, zelfs bij intensief gebruik.
 • Gemakkelijk te onderhouden: Net als klik laminaat vereist klik PVC weinig onderhoud.

Verschillen tussen Klik Laminaat en Klik PVC

Hoewel klik laminaat en klik PVC veel overeenkomsten hebben, zijn er ook enkele belangrijke verschillen die je moet overwegen bij het maken van een keuze:

 1. Materiaal: Klik laminaat is gemaakt van samengeperst houtvezels, terwijl klik PVC is gemaakt van polyvinylchloride (PVC). Dit verschil in materiaal kan invloed hebben op de duurzaamheid en het uiterlijk van de vloerbedekking.
 2. Waterbestendigheid: Klik laminaat is gevoelig voor vocht en kan beschadigd raken bij langdurige blootstelling aan water. Klik PVC daarentegen is waterbestendig en kan zonder problemen worden gebruikt in vochtige ruimtes.
 3. Geluidsabsorptie: Klik laminaat kan een hol geluid produceren wanneer erop wordt gelopen, terwijl klik PVC geluidsabsorberend is en het geluid dempt.
 4. Installatie: Beide vloerbedekkingen kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd met behulp van een kliksysteem, maar klik laminaat is over het algemeen iets gemakkelijker te installeren vanwege de stijfheid van het materiaal.

Welke keuze maak jij? 

Klik laminaat en klik PVC zijn beide uitstekende keuzes voor vloerbedekking, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Bij het maken van een keuze tussen deze twee materialen is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals prijs, waterbestendigheid, geluidsabsorptie en installatiegemak. Door deze factoren af te wegen tegen je persoonlijke behoeften en voorkeuren, kun je de juiste vloerbedekking kiezen die perfect past bij jouw huis.

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024