Waarom kiezen voor een PVC vloer in de badkamer? - Solza.nl
SOLZA

Waarom kiezen voor een PVC vloer in de badkamer?

Als je een vloer voor de badkamer wilt gaan uitzoeken, kiezen de meeste mensen toch al snel voor tegels. Maar waarom zou je niet kiezen voor een PVC vloer in de badkamer? Deze kunnen namelijk ook gewoon in de badkamer gelegd worden. Zo kun je echt in elke ruimte van het huis kiezen voor dezelfde vloer en dezelfde uitstraling. Zo maak je er een mooi geheel van. Waarom moet je kiezen voor een PVC vloer in de badkamer? Dat gaan wij jou uitleggen in deze blog.

Waarom PVC in de badkamer?

PVC is een zeer veelzijdig materiaal. Het is eenvoudig te bewerken omdat het gemaakt is van thermoplast. Het is in veel verschillende soorten te verkrijgen. Zo kan het eruitzien als standaard tegels, een betonlook hebben of lijken op een houten vloer. Het maakt niet uit voor welke uitstraling je gaat, met PVC kun je het behalen! Zo kun je met een PVC vloer ook een luxe of moderne uitstraling bereiken.

PVC is een zeer sterk materiaal. Het zal niet snel beschadigen als je er bijvoorbeeld met je stoel overheen schuift of er wat op laat vallen. Het is daarnaast ook nog geluiddempend en isolerend. Ook is een groot voordeel dat het onderhoud van PVC zeer simpel is. Het schoonmaken van een PVC vloer vraagt weinig tijd en moeite. Daarnaast is PVC ook ideaal voor het leggen over vloerverwarming heen. Het zal goed geleiden en de vloerverwarming heeft geen effect op de vloer zelf.

Waarom kiezen voor een PVC vloer in de badkamer?

Kan PVC wel tegen vocht?

Een groot voordeel van PVC is dat het ook goed tegen vocht kan. Veel mensen weten of verwachten dit niet, omdat het voornamelijk in droge ruimtes in huis gelegd wordt. Dit maakt een PVC vloer dan ook geschikt voor elke ruimte in huis, dus ook de badkamer!

Een PVC vloer is niet zo glad als tegels, maar voelt wel een stuk minder koud aan als je de douche uitstapt. Dit maakt hem zo ideaal voor de badkamer. Het is een zeer slijtvaste vloer, waar je jaren plezier van zal kunnen hebben. PVC gaat gemiddeld zo’n 25 jaar mee en ook na die 25 jaar ziet hij er nog netjes en krasvrij uit.

Soorten PVC in de badkamer

Tegenwoordig zien we overal vooral heel veel PVC vloeren die op houten vloeren lijken. Dit is niet het enige wat ze hebben, er is veel meer mogelijk dan dat. Er zijn namelijk ook PVC tegels te vinden. Zo heb je toch de voordelen en duurzaamheid van PVC, maar toch de uitstraling van een mooie tegel.

Hierbij kun je kiezen tussen 2 soorten PVC, namelijk PVC wat je in elkaar klikt en PVC wat geplakt wordt. Een groot voordeel van klik PVC is dat het net zo makkelijk uit elkaar klikt als dat het in elkaar klikt. Mocht je gaan verhuizen of een tegel beschadigd hebben, is de tegel net zo makkelijk mee te verhuizen of te vervangen. Een voorbeeld van hele hoge kwaliteit click PVC vloeren zijn de vloeren van Floorify. Bij plak PVC is dit niet mogelijk, aangezien het op de vloer vast geplakt wordt.

Beide vloeren zijn geschikt voor in de badkamer, zolang het maar goed gelegd wordt. Voordat de vloer gelegd wordt, moet alles eerst goed geëgaliseerd worden. Dit kan nogal een lastig klusje zijn. Het is dan ook zeker aangeraden om de hulp van een professional in te roepen. Zo ben je er geheel zeker van dat de PVC vloer goed en mooi geplaatst wordt in je badkamer.

Waarom kiezen voor een PVC vloer in de badkamer?

Het schoonmaken in de badkamer

De vloer is gelukkig zeer makkelijk te onderhouden. Zeker voor de badkamer maakt dit het een ideaal materiaal. Het reinigen van PVC gaat zeer snel en je hoeft er niet veel moeite voor te doen. De PVC is makkelijk schoon te maken met een PVC schoonmaakmiddel. Probeer groene zeep of andere chemische schoonmaakmiddelen zoveel mogelijk te vermijden. Door het gladde oppervlak zal het schoonmaken zeer gemakkelijk zijn en hoef je niet hard te boenen om het schoon te krijgen.

Wel is het belangrijk dat er regelmatig gestofzuigd wordt. Kleine steentjes, zand of ander soort vuil kan in de vloer gedrukt worden en het zo beschadigen op den duur. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Door eerst goed te stofzuigen en daarna te dweilen met lauw water en een speciaal PVC schoonmaakmiddel zal de PVC vloer jaren mooi blijven!

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024