Verschil visgraat en walvisgraat vloeren - Solza.nl
SOLZA

Verschil visgraat en walvisgraat vloeren

Twijfel jij of jij moet gaan voor een visgraat of walvisgraat vloer? Wij, van Solza.nl, doken speciaal voor jou in de verschillen tussen deze twee vloerensoorten en delen alle informatie met je in deze blog. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen visgraat en walvisgraat vloeren? Je leest het in deze blog!

Wat is walvisgraat?

Walvisgraat heeft niet alleen een grappige naam gekregen ten opzichte van het reguliere visgraat. In de naam zit namelijk ook een logica verscholen. Walvisgraat kun je namelijk zien als de grotere broer van de visgraat vloeren. Deze titel heeft walvisgraat te danken aan het verschil dat wij zometeen in punt 1 verder zullen toelichten, namelijk het verschil in grootte. 

Overeenkomst tussen visgraat en walvisgraat

Overigens is het wellicht ook wel leuk om eerst een overeenkomst tussen visgraat en walvisgraat te benoemen. Beide vloeren zijn namelijk te verkrijgen in PVC als laminaatvloer. Visgraat PVC tegenover Walvisgraat PVC en Visgraat Laminaat tegenover Walvisgraat Laminaat. Wil jij graag de voordelen van PVC dan kies je natuurlijk hier voor. Wil je graag een vloer die je zelf kunt leggen in de gewenste ruimte? Dan kies je voor laminaat.

De verschillen tussen visgraat en walvisgraat

Tijd om te duiken in de specifieke verschillen tussen deze twee soorten vloeren. Wel zo fijn om de verschillen tussen visgraat en walvisgraat op een rijtje te hebben wanneer jij je keuze moet gaan maken tussen deze vloeren. Wij hebben de verschillen ingedeeld in 5 verschillende punten. Het is bij Solza.nl overigens mogelijk om deze vloeren eens in het echt te bekijken en langs elkaar te leggen. Maak hiervoor een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Dan kun jij de verschillen zelf eens in het echt beoordelen!

1. Afmeting van individuele planken

Zoals net ook al even subtiel aangegeven is het grootste verschil tussen de visgraat en walvisgraat vloeren overduidelijk de afmeting van de individuele planken binnen deze vloeren. Niet alleen verschilt de maat per plank, maar ook de complete uitstraling van de vloerensoort in het geheel. Visgraat beschikt over kleinere planken en lijkt hierdoor over het algemeen ietwat drukken. Walvisgraat beschikt over grotere planken en kan hiermee een optisch effect hebben op de ruimte waar de vloer in komt te liggen. Een walvisgraat kan een vloer hierdoor groter laten doen aanvoelen dan de ruimte daadwerkelijk is. Het is echter wel aangeraden om walvisgraatvloeren niet in al te kleine ruimtes aan te brengen omdat je dan erg weinig punten kunt realiseren en veel snijverlies zult hebben.

2. Kleuren en uitstraling

Een logisch verschil zijn natuurlijk de kleuren en uitstralingen van de vloeren. Alhoewel dit ook niet altijd het geval hoeft te zijn. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar de vloeren van het merk VTWONEN binnen ons assortiment zien we dat deze kleuren veel overeenkomen tussen de verschillende soorten vloeren. Tussen visgraat en walvisgraat zijn echter wel verschillen en ook duidelijke populaire kleurstellingen te benoemen. Wanneer we kijken naar het Walvisgraat PVC dan zijn bij uitstek de Floer Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld en de Floer Walvisgraat PVC Balein Beige de meest populaire kleurstellingen. De tegenhanger hiervan binnen het Walvisgraat Laminaat is Floer Walvisgraat Laminaat Livyatan Licht. En ook bij het Visgraat zijn er diverse populaire vloeren.

3. Mat, matter, matst

Tussen de vloersoorten is ook de afwerking een verschil. Waar de één mat is afgewerkt is de andere wellicht extra mat afgewerkt. Niet een enorm verschil, maar wel iets waar je rekening mee wilt houden bij het maken van de keuze. Hoe mat wens jij je vloer?

4. Structuren om aan te voelen

Wanneer we kijken naar het assortiment van het merk Floer dan zijn er tussen de vloerensoorten visgraat en walvisgraat ook verschillen te zien in het soort structuur dat er is aangebracht op de vloeren. Bij visgraat PVC is het bijvoorbeeld mogelijk om de structuur te voelen, maar ook om te zien. Hetgeen je voelt komt hierbij overeen met hetgeen je ziet door de register embossing structuur die is aangebracht op deze planken. Ons advies is om hier bij het maken van jouw keuze ook goed op te letten. Wanneer we kijken bij het assortiment Vivafloors Walvisgraat dan zit er geen verschil tussen de rechte stroken, visgraat vloeren en het walvisgraat assortiment.

5. Druk of minder drukke vloer

Erg populaire vloeren en legpatronen zijn dus visgraat, Hongaarse punt en walvisgraat vloeren, maar waarom is de walvisgraat vloer steeds meer terrein aan het winnen? Dit komt onder andere doordat een walvisgraat vloer beschikt over minder visgraat punten in de vloer en hierdoor een stuk rustiger oogt dan bijvoorbeeld visgraat of Hongaarse punt vloeren. De walvisgraat vloerdelen zijn ruimer opgezet en daarom zijn er dus minder punten te zien in de vloer. Wil jij dus voor een rustige uitstraling in huis gaan en vind jij de andere mogelijkheden net iets te druk worden? Dan is walvisgraat hetgeen wat jij wilt.

Vloeren van Solza zien, ervaren en meemaken? Dat kan!

Wil jij jouw toekomstige vloer eerst graag zien, ervaren en meemaken voor je overgaat tot het doen van een aankoop? Dat kan bij Solza! In Alphen aan den Rijn hebben wij een showroom voor je samengesteld waar je naar hartenlust kunt kijken naar de mogelijkheden en voordelen van onze verschillende producten. Probeer in onze showroom eens over de vloer heen te lopen om dit te ervaren of bekijk hoe de vloer die jij op het oog hebt het doet met een bepaalde lichtinval. Daarnaast is er in onze showroom altijd een expert aanwezig die jou kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen en die je maar wat graag voorziet van nuttige adviezen. Zo ben jij zeker van je aankoop. Wel zo fijn!

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024