Verschillen in kwaliteit PVC vloeren - Solza.nl
SOLZA

Verschillen in kwaliteit PVC vloeren

PVC vloeren worden met de tijd steeds populairder. Kiezen voor een PVC vloer is dan ook zeker een goede keuze! Het is een goed en vooral duurzaam alternatief voor een houten vloer of laminaat. Door de verschillende voordelen van PVC vloeren kiezen steeds meer mensen ervoor. Dit zorgt dan ook voor veel aanbod, maar hoe weet je nu waar je op moet letten bij het kiezen van een PVC vloer en hoe de kwaliteit van de vloer is. We gaan je verder helpen!

Een kwalitatief goede PVC vloer

Je zult je waarschijnlijk wel afvragen wat een kwalitatief goede PVC vloer dan precies inhoudt. Want een vloer is toch een vloer? Wat kan hier onderling nu het verschil in zijn? Sommige leveranciers proberen de vloeren zo goedkoop mogelijk te produceren en gebruiken daar niet altijd de beste materialen voor. Ook zijn de vloeren vaak erg dun, waardoor er een snellere kans is op schade. Op deze manier verlies je eigenlijk meerdere voordelen die PVC kan bieden.

Zo kan het zijn dat de producenten kiezen voor materialen die niet goed voor de natuur zijn en ook schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Ook is er een grotere kans dat de vloer snel gaat uitzetten of krimpen. Dit is zeker niet ideaal in huis en dan ook absoluut niet gewenst. Door voor een kwalitatief goede PVC vloer te kiezen zul je deze problemen niet hebben. Ze zullen dan vaak wel iets prijziger zijn, maar wel een stuk beter van kwaliteit. Zo weet je zeker dat je een vloer hebt gekozen die jarenlang meegaat en ook mooi zal blijven.

Verschillen in kwaliteit PVC vloeren

Waar moet ik op letten bij het kopen van een PVC vloer?

Als je een PVC vloer gaat kopen is het als eerst belangrijk om te kijken naar de dikte van de toplaag. Deze kan variëren van 0,3 tot 0,7 millimeter. Hoe dikker deze toplaag is, hoe hoger de kwaliteit van de PVC vloer is. De geschikte dikte hangt af van waar de vloer gebruikt wordt. In de woonkamer kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een dikke laag, omdat hier veel gebruik van wordt gemaakt en overheen gelopen wordt. In de slaapkamer mag de laag daarentegen best wat dunner zijn.

Daarnaast is de samenstelling van de PVC vloer ook erg belangrijk. Een goedkope PVC vloer wordt vaak gemaakt van thermoplast kunststof. Dit wordt ook wel PVC poeder genoemd. Dit is een stuk minder sterk dan vaste PVC. Bij thermoplast kunststof kunnen na enige tijd poederdeeltjes vrijkomen. Deze kunnen schadelijk voor de gezondheid zijn. We raden dit soort vloeren dan ook zeker af.

Verschillen in kwaliteit PVC vloeren

Het verschil in kwaliteit uitgelegd

De verkrijgbare PVC vloeren verschillen dus onderling veel van kwaliteit. Vaak kun je op basis van de prijs per vierkante meter de kwaliteit al weten. Daarnaast moet je ook altijd nog kijken naar de informatie die erbij gegeven wordt. Kijk altijd naar de dikte van de vloerdelen, hoe ze aanvoelen en van welk materiaal ze gemaakt zijn.

Zo weet je van PVC vloeren tot € 30,- vaak al dat ze erg dun zijn en daardoor alleen geschikt voor licht gebruik. Deze soorten PVC vloer zijn goed te gebruiken in bijvoorbeeld een logeerkamer die niet vaak gebruikt wordt of een andere ruimte waar de vloer niet intensief bewandeld wordt. De vloeren van deze prijzen zijn van lagere kwaliteit, waardoor de kans op schade groter is.

De vloeren tot € 45,- zijn al van een stuk betere kwaliteit en hebben vaak ook meer keuze qua kleuren en designs. Deze vloeren zijn geschikt voor dagelijks huiselijk gebruik. Deze vloeren zijn dan ook van goede kwaliteit en zal voor de meeste huizen de beste keuze zijn om neer te leggen. Ze kunnen redelijk wat hebben en zullen dan ook slijtvast zijn en er ook na langere periode nog mooi uitzien.

Daarnaast hebben we ook nog PVC vloeren die duurder dan € 45,- zijn. Deze vloeren zijn van de beste kwaliteit en ook een stuk dikker. Dit zijn PVC vloeren die voornamelijk geschikt zijn voor winkels of kantoorpanden. Dit zijn plekken waar er veel gebruik van wordt gemaakt en er de gehele dag veel overheen gelopen wordt. Het zal een goede investering voor thuis zijn, maar niet per se nodig gezien het dagelijkse gebruik.

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024