Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl
SOLZA

Dit zijn de vloertrends in 2024

Terwijl 2023 langzaam achter ons ligt, werpen we vandaag een blik op de opwindende wereld van vloertrends voor 2024 in deze blog. Het interieur van je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en stijl, en de vloer vormt de basis van dat ontwerp. Of je nu op zoek bent naar een frisse start voor je huis of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er hot en trendy is in de wereld van vloeren, dit artikel zal je inspireren met de nieuwste stijlen, materialen en ontwerpen die de komende jaren onze huizen zullen verfraaien. Lees snel verder over de belangrijkste vloeren en wandbekleding trends van 2024.

Mat, matter, matst

In 2024 verwachten we daarnaast een opmerkelijke verschuiving in vloertrends, waarbij er een groeiende voorkeur is voor vloeren met een matte afwerking. Een opvallende speler die hierin de leiding neemt, is Floer, met haar indrukwekkende MEGAMAT PVC vloeren assortiment. Mat afgewerkte vloeren bieden een reeks voordelen, zoals een stijlvolle en eigentijdse uitstraling en een warme en uitnodigende sfeer. Floer's MEGAMAT PVC vloeren combineren duurzaamheid met een verfijnde uitstraling en bieden een breed scala aan kleuren en patronen om aan verschillende smaken en interieurstijlen te voldoen. Dit maakt Floer tot een vooraanstaande keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar stijlvolle, matte vloeren in 2024.

> Lees hier meer over het MEGAMAT PVC van Floer!

Dit zijn de vloertrends in 2024

Niet glimmende mat pvc in opkomst

Visgraat en walvisgraat

In 2024 blijfven de speelse visgraatvloeren zeker nog populair. Wat deze klassieke vloerstijl nog verder versterkt, is de groeiende liefde voor neutrale kleurenpaletten, met name beige tinten. Visgraatvloeren in zachte, warme beige kleurstellingen voegen warmte toe aan binnenruimtes, terwijl ze tegelijkertijd een gevoel van ruimte en licht behouden. Een interessante ontwikkeling in 2024 is de verdere opkomst van "walvisgraat", een variant van het traditionele visgraatpatroon met grotere planken. Deze robuustere, grootschalige versie van visgraat biedt een eigentijdse draai aan een klassieke favoriet en belooft een indrukwekkende aanvulling te worden op de vloertrends van dit jaar.

Dit zijn de vloertrends in 2024

Walvisgraat patroon

Hongaarse punt

In 2024 lijken Hongaarse punt vloeren gestaag aan populariteit te winnen en worden ze steeds meer beschouwd als een origineel en aantrekkelijk alternatief voor traditionele visgraatvloeren. Dit verfijnde patroon kenmerkt zich door het plaatsen van rechthoekige planken in een hoek van 45 graden ten opzichte van de wanden, waardoor een prachtig zigzagpatroon ontstaat dat diepte en visuele interesse toevoegt aan elke ruimte. De Hongaarse punt vloer combineert de verfijning van een visgraat met een unieke twist, waardoor het een geliefde keuze is geworden voor diegenen die op zoek zijn naar een vloerontwerp dat zowel eigentijds als tijdloos is. Verwacht wordt dat dit vloerpatroon in 2024 steeds vaker te zien zal zijn in moderne en klassieke interieurs, en dat het een welverdiende plaats zal krijgen in de wereld van vloertrends.

Dit zijn de vloertrends in 2024

Hongaarse punt patroon

Rechte stroken op de weg terug

Dat alles (xl) visgraat en Hongaarse punt patronen gaat worden is zeker niet het geval. Ook gaan steeds meer mensen terug naar een traditioneel rechte stroken pvc met banen die steeds verspringen zoals bij traditioneel parket. Deze zijn tegenwoordig in bijna niet van echt te onderscheiden eikenhout verkrijgbaar. Kies uit warme kleuren. Ga voor strak en egaal zonder noesten of voor een levendige, sfeervolle vloer met noesten en vlamtekeningen van echt eiken. De trend is dat je een vloer kiest die niet snel verveelt, je vloer na een paar jaar alweer vervangen omdat de kleur niet bevalt is not done anymore.

floorify pvc vloer in looks van gebruikt hout

Rechte stroken pvc vloeren

Meer variatie in PVC tegels

Vroeger waren pvc tegels betongrijs of antraciet zwart. In 2024 gaan we ook meer variatie zien in pvc vloertegels. Denk aan warme beige tinten voor in de keuken. Of speelse terrazzolook en marmerlook pvc tegels voor in de badkamer of entree. 

Op deze pvc tegels pagina vind je ze allemaal. 

terrazzo pvc tegels

PVC Terrazzo tegels

Hybride hout is het nieuwe parket

Echte houten vloeren zijn de laatste jaren uit de mode geraakt. Het is vervangen door eikenlook pvc met name. Gelukkig is er iets nieuws op de markt: hybride houten vloeren. Dit zijn echte houten vloeren met een speciale Woodpowder toplaag die zeer sterk is, onderhoudsarm en wel geschikt is voor vloerverwarming! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Echter zeker de moeite waard voor liefhebbers van echt eiken parket van Europees eikenhout. Bekijk hier het assortiment hybride houten vloeren of lees in onze blog meer informatie over hybride parket. Wij zijn fan!

hybride houten visgraat vloer - echt eiken parket zonder nadelen

Hybride houten parketvloer, wel echt hout, zonder de nadelen

Wandbekleding trends

De trend van akupanel akoestische panelen is ongeveer over zijn hoogtepunt heen. De verticale houten latten op (zwart) vilt zijn zeker nog niet uit de mode, maar de enorme hype is er wel wat van af. Bij akupanel wandbekleding zien we ook veel verschillen in kwaliteit. Bij Solza zien we meer en meer mensen kiezen voor onze XL variant met hoogwaardige houtselecties in mat eiken, walnoot of mahonie gemaakt in Denemarken.

akupanel wandpaneel 3 meter eikenhout

Akupanel XL eiken onbehandeld wandpaneel, made in Denmark

Biobased natuurpanelen op de wand

Wie voor een echt duurzame wandbekleding wil gaan en iets bijzonders wenst kan eens kijken naar Lisdodde panelen. Dit zijn biobased materialen gemaakt van Lisdodde planten uit ons eigen Friesland! Ook verkrijgbaar in stro, gras en rijstvlieshuls. 

biobased lisdodde platen

biobased Lisdodde wandbekleding gemaakt in Nederland

Duurzaam en recyclebaar

In 2024 wordt duurzaamheid een nog prominentere factor in de wereld van vloerontwerp. Met een groeiend besef van de impact van menselijke activiteiten op het milieu, zien we een duidelijke verschuiving in de voorkeuren van consumenten en merken.

Het is niet langer voldoende dat vloeren alleen mooi en functioneel zijn; steeds meer merken zetten in op het recyclen en hergebruiken van materialen. Dit betekent dat we vaker duurzame vloeroplossingen zullen zien, gemaakt van gerecyclede materialen of ontworpen met het oog op eenvoudige recyclage aan het einde van hun levensduur. Deze groeiende trend richt zich op het verminderen van afval en het bevorderen van een gesloten kringloopeconomie, waarin vloeren niet alleen mooi zijn, maar ook bijdragen aan een gezondere planeet.

vloeren professioneel laten leggen is stap 1 voor een lange levensduur

Vloeren vakkundig leggen en onderhouden is ook bijdragen

Onze A-merken blijven zich inzetten voor duurzaamheid en recyclen. Dit gaat een nog belangrijkere rol spelen in het vloerlandschap van 2024. Bij Vivafloors hebben ze zelfs als een speciale recycle service van pvc vloeren.

Ga voor een vloer voor het leven!

We raden je aan om een tijdloze vloer 'voor het leven' te kiezen, zoals je grootouders ook vroeger deden. Ook beseffen we meer en meer dat een vakkundige installatie en goed onderhoud bijdragen aan de levensduur. Heb je een tijdloze woning? Kies dan voor bijvoorbeeld hybride parket, kurkvloeren, click pvc of laminaatvloeren die eenvoudig te demonteren zijn voor hergebruik elders.

Heb jij plannen voor een nieuwe vloer die lang mee moet gaat en een lage voetprint heeft in de productie en recycling? Vloerenwinkel Solza wil graag met jou de wereld een stukje mooier maken. 

Voetprint omlaag, levensduur omhoog

Lees zeker ook onze blog een duurzame vloer kiezen, waar op letten en verlaag zo jouw voetprint. 

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand