Voordelen van een doorlopend vloerpatroon - Solza.nl
SOLZA

Voordelen van een doorlopend vloerpatroon

Dan heb je eindelijk de vloer van je dromen gevonden! De vloer voldoet helemaal aan de eisen die jij eraan hebt zoals de kleur, de gebruiksklasse en het materiaal wat je wilde. De vloer is ook nog eens een keer waterbestendig dus helemaal top toch? Zelfs een legpatroon heb je al helemaal klaar liggen. Nu wil je gebruikmaken van een vloer patroon dat doorlopend is. Hoe doe je dat en waarom zou je dit doen? Wat zijn de voordleen van een doorlopend vloerpatroon?

Het optische effect

De vloer kan een heel groot effect hebben op het optische effect dat je in die ruimte wilt bereiken. Wat is nu precies het optische effect van een ruimte? Met het optische effect bedoelen we hoe groot een ruimte lijkt. Het maakt dus een ruimte niet fysiek groter, maar het lijkt er wel groter uit te zien. Je kunt dit door middel van het op een speciale manier leggen van een vloer beïnvloeden. Waar je op kunt letten met het leggen van een vloer is de legrichting. Wanneer je kijkt naar de ruimte en de kant waar het licht vandaan komt kun je ervoor kiezen om de vloerdelen zo te leggen dat ze richting de lichtbron die het grootst is, worden gelegd. Zo benadruk je de lengte van een ruimte waardoor deze optisch groter lijkt. Nogmaals, dit is dan alleen maar optisch! De ruimte zelf gaat er echt niet groter van worden.

Heb je meerdere lichtbronnen in een ruimte? Dan kun je de keuze maken om de ruimte optisch groter te doen laten lijken in de breedte of in de lengte. Eigenlijk word je dus door je ogen een beetje in de maling genomen. Het lijkt een stuk groter maar dat is het niet. Maak je gebruik van een doorlopend vloerpatroon, dan lijkt de kamer nog een stuk langer. Op die manier kan je het dus dubbel zo lang of breed laten lijken. Het is maar net wat je zelf mooier vindt.

Voordelen doorlopend vloerpatroon

De legsnelheid van de vloer

Naast dat je rekening kunt houden met het optische effect is er nog iets waarmee je rekening kunt houden. Dat is de legsnelheid. Juist doordat de vloerplanken best lang zijn maar ook breed, leg je in 1 handeling een groter stuk vloer dicht. Je bent hierdoor sneller klaar met het leggen van je vloer. Binnen een kortere tijd heb je een groter stuk dichtgemaakt. Je ziet dus een snel resultaat en dat is alleen maar heel fijn.

Makkelijk zelf te doen

Het leggen van de vloer is makkelijk zelf te doen. Het is een variclick verbinding die erg handig is. Ben je niet zo ervaren in klussen? Ook dan kan jij dit gewoon zelf. Je klikt simpelweg de vloerdelen in elkaar. De verbinding wordt door het klikken verzegeld. Er kan nu geen vuil en bacteriën komen tussen de voegen van de vloerdelen. Door de verzegeling van de vloer en de coating die waterbestendig is wordt de vloer waterproof. Dit wil zeggen dat wanneer er een klein plasje water op de vloer komt te staan de vloer voor vier uur lang bestand is tegen het water zonder dat je er een beschadiging aan de vloer aan hebt.

Een natuurlijke look

Je wilt graag dat de vloer ook voor het oog aantrekkelijk is. Met een doorlopend vloerpatroon krijg je dit voor elkaar. Je zorgt er dan voor dat het patroon oneindig doorloopt. Doordat de vloerplanken breder zijn dan andere vloerdelen en het feit dat ze voorzien zijn van een 2V-groef, lijkt het erop dat de vloerdelen bestaan uit plakken van een boomstam.

De vloeren die verkrijgbaar zijn in de Landhuis Laminaat collectie bestaat uit een assortiment van 10 verschillende kleuren. Er zal voor een ieder wat wils zijn. Wil je de bredere laminaatplanken gaan combineren met laminaat wat smaller is? Dat kan met het laminaat uit de Landhuis collectie. De breedste delen zijn 32,8 cm breed en de smallere delen van 19,8 centimeter breed. Je krijgt dan een unieke look die je waarschijnlijk bij niemand anders gaat vinden. De nerven en de noesten die je terugziet in de structuur die geprint is op de laminaatdelen zorgt voor een robuuste uitstraling die tegelijkertijd ook luxe uitstraalt.

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024