Waterschade aan laminaat, wat nu? - Solza.nl
SOLZA

Waterschade aan laminaat, wat nu?

Ga jij een nieuwe laminaatvloer aanschaffen en ben je benieuwd wat te doen mocht er in de toekomst waterschade ontstaan? Of wellicht heb je al een laminaatvloer liggen en heb je waterschade? Dan ben jij bij Solza.nl helemaal aan het juiste adres. In deze blog leggen wij namelijk graag uit welke mogelijkheden er zijn bij waterschade aan laminaat. Heb jij vragen over jouw specifieke situatie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen graag. Wel zo fijn!

Water en laminaat, geen goede combinatie

Laminaatvloeren houden in geen enkel geval van contact met water. Wat dat betreft is deze vloerensoort te vergelijken met katten en met een goede reden! Laminaatvloeren zullen, wanneer deze in contact komen met vocht, het vocht namelijk opzuigen en hierdoor gaan uitzetten. In veel gevallen is er voor dit uitzetten echter geen ruimte. Om deze reden zal het laminaat gaan opbollen of zichzelf zelfs kapot drukken. Ook kan het laminaat poreus worden van vocht in de kern van de planken. Iets om zo goed mogelijk te voorkomen dus!

Waterschade laminaat, voorkomen is beter dan genezen!

Er zijn meerdere situaties te bedenken waar het relatief eenvoudig is om eventuele waterschade te voorkomen. Zo is het aan te raden onder de potten van planten een schaaltje te plaatsen zodat er niet onverwachts water onderuit de pot komt wanneer je de planten waar hebt gegeven. Ook een matje onder de waterbakjes van de huisdieren is geen overbodige luxe. Dit zijn kleine moment waarmee een laminaatvloer in contact kan komen met water. Een andere manier hoe vocht bij het laminaat kan komen en dus voor waterschade kan zorgen is via de onderkant van de vloer. Water onder laminaat is funest voor de vloer. Er kan zich namelijk optrekkend vocht voordoen uit de bodem. Om deze reden is het noodzakelijk een goede ondervloer te plaatsen onder de laminaatvloer. Lees hier welke ondervloer je het beste kiest voor laminaat. Het beste is om te kiezen voor laminaat dat of volledig of gedeeltelijk bestand is tegen water. Bij Solza.nl hebben wij diverse soorten laminaat in het assortiment dat waterbestendig is. Ga je bijvoorbeeld een laminaatvloer leggen in de keuken? Zorg er dan minimaal voor dat je een gedeeltelijk of tijdelijk waterbestendige laminaatvloer plaatst. Een voorbeeld van waterbestendig laminaat is bijvoorbeeld het Floer Landhuis Laminaat.

waterschade laminaat solza.nl oplossing wat te doen

Toch waterschade? Wij hebben de oplossing.

Is het kwaad toch geschied? Heel waarschijnlijk wanneer je deze blog leest. Geen paniek. Er zijn namelijk enkele oplossing wanneer jij waterschade aan jouw laminaatvloer hebt. Je hoeft niet direct de gehele vloer te vervangen. Het is wel noodzakelijk om de getroffen laminaatplanken los te halen uit de vloer. Doe dit in elk geval erg voorzichtig.

Even laten drogen

In sommige gevallen, wanneer de waterschade meevalt, is het mogelijk om de natte vloerdelen te drogen. Doe dit bijvoorbeeld met behulp van een ontvochtiger of een ventilator. Doe dit vooral niet door het laminaat op de verwarming te leggen, dit zal er namelijk voor zorgen dat de planken kromtrekken.

Laminaat vervangen

Vaak zul je er op uit komen dat de getroffen plank moet worden vervangen. Bij Solza.nl adviseren wij onze klanten altijd een pak laminaat achter de hand te houden, dat komt immers goed van pas in een dergelijke situatie. Hoe je precies deze laminaat plank het beste kunt vervangen lees je in de blog die eerder al schreven over laminaat plank vervangen.

Kan ik de verzekering inschakelen bij waterschade laminaat?

In veel gevallen is het inderdaad mogelijk om bij waterschade aan laminaat de verzekering in te schakelen. Over het algemeen is dit alleen mogelijk wanneer de waterschade is ontstaan door iets waar jijzelf geen invloed op hebt. Denk bijvoorbeeld aan lekkage aan het dag, een gesprongen waterleiding of een vaatwasser die genoeg had van al dat water. Maak voordat je iets doet aan de laminaatvloer dus altijd even duidelijke foto's van de situatie en neem hiermee contact op met jouw verzekering. Niet geschoten altijd mis! Bij Solza.nl helpen wij je wanneer nodig graag bij het opstellen van een offerte voor het oplossen van de ontstane problemen. 

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024