Laminaat in de keuken, kan dat zomaar? - Solza.nl
SOLZA

Laminaat in de keuken, kan dat zomaar?

Overweeg jij een prachtige laminaatvloer in je woning te leggen? Twijfel je of je hieraan wel verstandig doet in combinatie met de keuken? Geen stress! In deze blog gaan we namelijk wat dieper in op waar je op kunt letten om alsnog laminaat in de keuken te kunnen leggen. Wel zo handig!

Goedkoop is duurkoop bij laminaat in keuken

Laminaatvloeren zijn vloeren die zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Niet elk van deze lagen is gek op aanraking met water en dus is laminaat in de basis niet altijd geschikt voor plaatsing in de keuken. In de keuken kan immers nog weleens een glas water omvallen. In dit verhaal geldt echter wel dat goedkoop in veel gevallen duurkoop is. Vooral de goedkopere laminaatvloeren, die vrijwel altijd van een mindere kwaliteit zijn, kunnen voor problemen zorgen wanneer deze in de keuken worden geplaatst. Hou hier dus vooral rekening mee bij de aanschaf van jouw nieuwe keuken laminaat

Let op waterbestendigheid in de winkel

Of je nu een laminaatvloer in de winkel gaat kopen of online er staat vrijwel altijd bij aangegeven of deze goed of niet goed tegen water kan. Staat er niets bij de vloer aangegeven? Dan zal het er op neerkomen dat de vloer niet waterbestendig is. Er zijn echter veel laminaatvloeren die wel enigszins tegen vocht bestand zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het Floer Landhuis Laminaat of het Floer Authentiek Laminaat. Met dergelijke vloeren is het geen enkel probleem om laminaat in de keuken te leggen.

Eerst de laminaatvloer of eerst de keuken?

Moet naast de laminaatvloer ook de keuken nog worden geplaatst? Dan is het zaak goed rekening te houden met de volgorde van het uitvoeren van deze klussen. Ons advies is om bij zwevende vloeren, en dus ook bij laminaat in de keuken, eerst de keuken te plaatsen en de laminaatvloer hier omheen of een klein stukje onderdoor te leggen. Wanneer de keuken bovenop een zwevende vloer geplaatst zou worden dan zou deze, in dit geval, laminaatvloer immers geen beweegruimte meer hebben om te werken en kunnen de gevolgen hierin niet te overzien zijn.  

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024