Wat is keramisch parket en wat zijn de voor- en nadelen? - Solza.nl
SOLZA

Wat is keramisch parket en wat zijn de voor- en nadelen?

Overweeg jij de aanschaf van een tegelvloer bestaande uit keramische houtlook tegels? Dan ben je de naam keramisch parket vast en zeker tegengekomen. Maar wat is keramisch parket nu eigenlijk precies en wat zijn de voor- en nadelen die hierbij komen kijken. Waarom zou jij die vloer van keramisch parket moeten aanschaffen? In deze blog lees je het antwoord op al deze vragen!

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is een soort tegelvloer waarbij de tegels zijn voorzien van een houtlook. Het gaat hier dus om een tegelvloer die er hetzelfde, of nagenoeg hetzelfde, uitziet als een houten vloer of laminaat vloer. Tegenwoordig zijn deze vloeren van keramische tegels bijna niet meer van echt te onderscheiden. Daar komt ook nog bij kijken dat deze vloeren een enorm scala aan voordelen meebrengen.

Keramisch parket

Voordelen van keramisch parket

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van keramisch parket? Om te beginnen is het een groot voordeel dat dit soort vloeren de voordelen van tegels heeft en uitstraling van hout. Het combineert als het ware het beste van twee werelden.

Extreem duurzaam en weinig onderhoud

Daarnaast hebben vloeren van keramisch parket een langere levensverwachting dan een houten vloer. Sterker nog, deze vloeren gaan zonder gekke omstandigheden langer mee dan een mensenleven. Ook zijn deze vloeren enorm onderhoudsvriendelijk. De keramische tegelvloeren zijn namelijk vlekvast, makkelijk schoon te houden, erg krasvast, slijtvast en enorm goed te dweilen. Dit laatste geldt niet voor de houten vloeren waarbij water vaak een boosdoener is van schade. Hout is namelijk een materiaal dat door water, luchtvochtigheid en temperaturen kan gaan werken. Dit geldt dus voor laminaat, maar ook voor echte houten vloeren. Dit is bij keramisch parket niet het geval. Deze vloeren zijn namelijk maatvast en kleurvast.

Voordelen van keramisch parket

Allerlei soorten, maten en kleuren

Tevens zijn keramische tegels met houtlook er in allerlei soorten, maten, vormen en kleuren te krijgen. De tegels, of planken, zijn voorzien van een bijna niet van echt te onderscheiden uiterlijk en is hiernaast te produceren in een oneindig scala aan kleuren. Voor ieder wat wils dus!

Toe te passen in elke ruimte

Al deze voordelen maken vloeren gerealiseerd uit keramisch parket enorm geschikt voor alle ruimten in huis. Wil jij deze vloer toepassen in de woonkamer? Geen enkel probleem. Pas jij deze vloer liever toe in de badkamer? Ook dit is geen enkel probleem. Moet jij rekening houden met vloerverwarming? Keramisch parket gaat in veel gevallen beter gecombineerd met een vloerverwarming dan een houten vloer. 

Keramisch parket als horeca vloer

Enorm geschikt als bedrijfs- of horeca vloer

Door de duurzaamheid, krasbestendigheid en het stukje design die een keramische parketvloer met zich meebrengt zijn deze vloeren, naast dat ze enorm geschikt zijn voor woningen, ook uitermate geschikt als bedrijfsvloer of als vloer in de horeca. Een prachtige vloer in de lobby van een hotel, een designvloer in een restaurant of een mooie warme vloer op kantoor. De vloeren van keramisch parket zijn voor vrijwel alles geschikt!

Nadelen van keramisch parket

Maar zijn er dan ook nadelen te benoemen van keramisch parket? Jazeker, alhoewel een nadeel altijd afhankelijk is van de specifieke situatie waarin de vloer dient te worden toegepast. Een nadeel van dergelijke vloeren is namelijk dat het aanbrengen van de vloer vaak permanenter van aard is dan bij bijvoorbeeld een click PVC vloer. Dit zijn simpelweg geen vloeren die men voor enkele jaren neerlegt. Leg je een dergelijke vloer neer? Dan kies je deze voor de lange termijn. Het aanbrengen van deze vloeren is direct nog een punt om op te letten. Dit is namelijk niet voor iedereen even makkelijk en wij adviseren hier dan ook in om dit te laten doen door een professional. Tegelzetten is namelijk een vak apart.

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024