Lijmresten vloer verwijderen? Zo doe je dat! - Solza.nl
SOLZA

Lijmresten vloer verwijderen? Zo doe je dat!

Ben je van plan om een nieuwe vloer te plaatsen? Dan moet je natuurlijk eerst de oude vloer verwijderen! Als de vloer die je hebt verwijderd vast was gezet met lijm, kan dit zorgen voor een hoop problemen. Zoals je misschien weet moet de ondergrond voor het plaatsen van een plak PVC vloer altijd egaal worden gemaakt. Dit zorgt namelijk voor een gladde vloer die extra lang meegaat. In deze blog gaan de dieper in op hoe jij het beste lijmresten van een vloer kunt verwijderen. Wel zo handig!

> Lees hier hoe je een PVC vloer moet verwijderen.

Lijmresten weghalen voor een egale vloer

Als je een oude vloer verwijderd, is het nodig dat de lijmresten van de oude vloer worden verwijderd. Deze lijmresten kunnen best vervelend zijn om weg te halen. Daarom is het belangrijk dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Oude lijmresten zorgen dus voor een vloer die niet egaal is. Als je de PVC vloer gaat leggen op een ondergrond met veel oneffenheden, ga je dit zeker terugzien bij het eindresultaat. Vooral bij het plaatsen van een PVC vloer of een lamelparket vloer zie je deze oneffenheden heel erg.

Hoe je het beste de lijmresten kan verwijderen is afhankelijk van het type lijm dat gebruikt is om de vorige vloer vast te maken. Zo verwijder je de lijmsoorten:

Acrylaat kit verwijderen

Als je dit type kit wilt verwijderen van de ondervloer kan je dit het beste doen door een laagje water hierop in te laten werken. Wanneer het water is ingewerkt kan je gebruikmaken van een verfkrabber om de lijm voorzichtig te verwijderen. Een houten ondervloer is het makkelijkst te beschadigen. Pas hier dus goed bij op!

PVC lijm verwijderen

Er is niet echt een trucje om dit type lijm te verwijderen. Dit type lijm is namelijk heel erg sterk en kan zonder een schuurmachine niet van de vloer worden verwijderd. Let op, hier is wel een professionele machine voor nodig. Heb je deze niet thuis liggen, dan kan je deze altijd nog huren.

Lijmresten vloer verwijderen

Maak de ondergrond goed schoon

Heb je de lijmresten succesvol kunnen verwijderen van de ondergrond? Dan is de volgende stap natuurlijk om de vloer weer goed voor te bereiden voor het plaatsen van je nieuwe PVC vloer. Gebruik een schuurmachine om de plek op te schuren, als je dit nog niet hebt gedaan, en gebruik een stofzuiger om alle overige rondzwevende deeltjes te verwijderen. Merk je dat de vloer oneffenheden bevat? Kies er dan voor om de vloer te egaliseren om succesvol je nieuwe plak PVC vloer te plaatsen.

Een PVC vloer plaatsen kan zelf gedaan worden. Natuurlijk is het een stuk makkelijker om een specialist in te schakelen, maar dit kost ook meer geld. Als je het echt wil kan je de PVC vloer zelf plaatsen. Door gebruik te maken van slimme tips die je kan vinden op het internet, zoals deze, kan je zelf gemakkelijk en snel een PVC vloer leren plaatsen. De gouden regel is om de ondergrond legaal te houden bij het plaatsen van een plak PVC vloer. Door de lijmresten weg te halen zorg je ervoor dat je vloer zo egaal mogelijk wordt!

> Lees hier hoe je een recht plak PVC zelf legt.

> Lees hier hoe je een visgraat plak PVC vloer zelf legt.

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024