Wanneer is een PVC vloer belastbaar? - Solza.nl
SOLZA

Wanneer is een PVC vloer belastbaar?

Het is zover! Je hebt eindelijk de PVC vloer gekocht die je graag wilde hebben, maar nu weet je niet of je de vloer ook meteen kan belasten met meubels die zwaar zijn? Geen stress, want wij gaan je nu uitleggen wanneer een PVC vloer belastbaar is. Je zou vanzelfsprekend niet willen ervaren dat jouw droomvloer weer snel aan vervanging toe gaat zijn. Tevens gaan wij je ook nog enkele tips geven die betrekking hebben met het plaatsen en het onderhouden van een PVC vloer.

PVC vloeren, welke zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten vloeren van pvc waaruit je een keuze kunt maken. Je hebt verschillende patronen. Bij ons worden PVC vloeren aangeboden die verlijmd gelegd kunnen worden maar ook die gelegd worden door middel van een click-verbinding. Aan allebei de vloeren zitten voordelen. De plak PVC vloer moet rechtstreeks op een ondergrond die egaal is te worden verlijmd. Omdat de opbouw van deze vloer laag is, is de warmteweerstand ook erg laag. Plak PVC vloeren zijn dan ook erg goed om te gebruiken wanneer je gebruik maakt van vloerverwarming.

Een click PVC vloer worden de delen ineen geklikt. De verbinding die de delen van de vloer met elkaar hebben is ontzettend sterk. De click PVC vloer moet op een zwevende manier geplaatst worden op een ondervloer die geschikt is voor click PVC vloeren. Ook deze vloer is uitermate geschikt om over een vloerverwarming heen te leggen.

Zowel de verlijmde PVC vloer als de click PVC vloer hebben allebei een collectie die uniek te noemen is. Je kunt dan denken aan een visgraat PVC vloer of tegels die extra groot zijn. Vaak zijn de PVC vloeren niet eens te onderscheiden van vloeren die bestaan uit echt lamel parket.

Wanneer kun je lopen op een PVC vloer?

Met regelmaat wordt ons de vraag gesteld hoe snel je kunt lopen op een PVC vloer. Over een verlijmde PVC vloer, maar ook over een click PVC vloer, kan je eigenlijk meteen lopen. Het kan zijn dat je met een vloer te maken hebt die op een zelfklevende ondervloer geplaatst wordt. Ook dan kun je eigenlijk meteen over de vloerdelen lopen. Je hoeft gelukkig niet lang te wachten om er meteen gebruik van te maken. Ook het patroon waarin de vloer gelegd gaat worden maakt niet erg uit. Gebruik je een walvisgraat of een gewoon visgraatpatroon? Je kunt er meteen gebruik van maken.

Meubels plaatsen op je net gelegde vloer. Kan dit?

Wij hebben je net verteld dat je eigenlijk direct kunt lopen over jouw net gelegde PVC vloer maar geldt dit ook voor het plaatsen van de meubels. Kan je dit ook meteen doen? Dit ligt eraan welke PVC vloer er ligt. Maak je gebruik van een plak PVC vloer dan moet deze vloer nadat deze is gelegd wel in zijn geheel gewalst worden.

Met het walsen van de vloer zorg je ervoor dat er luchtbellen die er eventueel kunnen zijn worden verwijderd. De vloerdelen zullen zich dan volledig hechten aan de ondergrond waarop ze gelijmd is. Ga jij je vloer walsen? Stofzuig deze dan wel eerst grondig! Het zou zonde zijn wanneer je vuil of andere dingen je mooie nieuwe vloer in gaat walsen.

Heb je een click PVC vloer gelegd? Ook dan kun jij je meubels meteen op de vloer plaatsen. Je moet er wel goed aan denken dat de ondergrond echt helemaal vlak is. De clickverbinding moet namelijk niet onnodig worden belast omdat er oneffenheden zijn. Houd jij je aan deze eisen dan kun je een garantie van tussen de 15 en 35 jaar verkrijgen op deze ontzettend sterke vloeren.

Hoe houd je de PVC vloer lang mooi?

Om je vloer zo lang als dat mogelijk is mooi te houden raden wij je aan om onder je meubels viltjes te gebruiken. Zeker met stoelen heb je al snel het probleem dat die krassen kunnen veroorzaken op je mooie nieuwe vloer. Dit komt omdat er met stoelen vaak wordt geschoven. Neem nou de eettafel stoel. Per dag schuif je die ongemerkt heel wat keren. Met viltjes onder de stoelpoten bescherm jij je vloer op een ontzettend goede manier en krijg je veel minder snel last van krassen op jouw nieuwe vloer.

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024